Prezentări


Inserarea unei imagini

1. Faceţi clic unde doriţi să inseraţi imaginea.

2. Inseraţi una din următoarele:

O imagine dintr-un fişier

http://images.google.ro

 1. În bara de instrumente Desenare, faceţi clic pe Inserare imagine (Insert Picture) .
 2. Găsiţi folderul care conţine imaginea pe care doriţi să o inseraţi, apoi faceţi clic pe fişierul imaginii.
 3. Variante disponibile:
  • Pentru a încorpora imaginea, faceţi clic pe Inserare (Insert).
  • Pentru a lega imaginea la fişierul ei de pe discul fix, faceţi clic pe săgeata de lângă Inserare, apoi faceţi clic pe Legătură la fişier (Link to File).

O imagine direct dintr-un scaner sau dintr-un aparat foto digital

 1. Pentru această procedură, verificaţi dacă dispozitivul este compatibil TWAIN sau WIA şi dacă este conectat la computer. De asemenea, verificaţi dacă aţi instalat un software pentru dispozitiv care acceptă TWAIN sau WIA.
 2. Poziţionaţi imaginea în dispozitivul de scanare.
 3. În meniul Inserare (Insert), selectaţi Imagine (Picture), apoi faceţi clic pe De la scaner sau cameră (From Scanner or Camera) .

 4. Dacă aveţi mai mult de un dispozitiv ataşat la computer, sub Dispozitiv selectaţi dispozitivul pe care doriţi să-l utilizaţi. Variante disponibile:
  • Dacă dispozitivul selectat este un scaner şi doriţi să utilizaţi setări implicite pentru scanarea imaginii, faceţi clic pe Calitate Web (dacă afişaţi imaginea pe ecran) sau pe Calitate imprimare (dacă imprimaţi imaginea), apoi faceţi clic pe Inserare pentru a scana imaginea.
  • Dacă dispozitivul selectat nu este un scaner (de exemplu, dacă este un aparat foto digital) sau dacă doriţi să particularizaţi orice setări înainte să scanaţi imaginea, faceţi clic pe Inserare particularizată. Urmaţi instrucţiunile care însoţesc dispozitivul pe care îl utilizaţi.

Notă E posibil ca butonul Inserare să nu fie disponibil cu anumite scanere deoarece software-ul pentru scaner nu acceptă o scanare automată. Utilizaţi în schimb butonul Inserare particularizată.

http://office.microsoft.com/ro-ro/powerpoint/HP051946901048.aspx

Introducerea unei imagini (clipart) într-un diapozitiv

Pentru inserarea clipart-urilor folosiţi meniul Insert (Inserare) - Picture (Imagine) Clipart (Miniatură) sau prin apăsarea butonului ,ce se află în bara de instrumente Drawing (Desenare).

În panoul de miniaturi care se deschide tastaţi numele clipului pe care doriţi să-l folosiţi şi faceţi clic pe butonul Go pentru a-l căuta în depozitul de Miniaturi.

Apoi selectaţi imaginea clip art, făcând clic pe ea o singură dată. Aceasta va fi inserată în diapozitivul care este deschis.

     

După ce imaginea selectată este introdusă în slide, va apărea o frontieră de mici cercuri albe în jurul ei. Faceţi clic şi trageţi de cercurile din colţuri pentru a redimensiona obiectul fără a-l deforma. Selectarea cercului verde situat în partea de sus, oferă posibilitatea să se rotească imaginea în orice direcţie.Copyright © 2010 Competenţe Digitale