Prezentări


Crearea unei diagrame

O diagramă oferă rapid o viziune de ansamblu. Cu ajutorul unei diagrame, datele din foaia de lucru devin o imagine în care comparaţiile sau tendinţele devin vizibile dintr-o singură privire.

Pentru a insera o diagramă, din meniul Inserare faceţi clic pe Diagramă (Chart) sau apăsaţi pe butonul aflat pe bara cu instrumente Standard.

Pentru a înlocui datele de exemplificare, faceţi clic pe o celulă din foaia de date şi apoi tastaţi informaţiile dorite. Pentru a reveni la diapozitiv, faceţi clic în afara diagramei.

O foaie de date este un tabel inclus cu o diagramă care furnizează mostre de informaţii, indicând unde se introduc etichetele proprii pentru rânduri şi coloane.

http://office.microsoft.com/ro-ro/powerpoint/HP051928031048.aspx

O altă metodă pentru a crea un grafic, în cadrul unui diapozitiv, constă în alegerea unui format corespunzător pentru diapozitivul respectiv.

Formatul unui diapozitiv, îl alegeţi din fereastra Slide Layout (Aspect Diapozitiv) pe care o deschideţi apelând din meniul Format funcţia Slide Layout (Aspect Diapozitiv), sau din butonul existent pe bara de instrumente a aplicaţiei.

În fereastra Slide Layout (Aspect Diapozitiv), alegeţi tipul dorit pentru diapozitiv, în cazul nostru opţiunea Chart şi apoi pentru a aplica acest format apăsaţi butonul Reapply.

În noul diapozitiv pentru a putea introduce date va trebui să daţi dublu clic pe imaginea .

Pe ecran va apărea a fereastra Excel în care puteţi introduce datele dorite. Datele se vor introduce ca în orice foaie de calcul. După introducerea datelor, pentru a finaliza graficul, va trebui să daţi un clic oriunde în afara graficului sau a ferestrei apărute.

http://www.referat.ro/referate/Power_Point___grafice_diagrame_3e8dc.html

 Copyright © 2010 Competenţe Digitale