Prezentări


Setarea grosimii liniei, stilului şi culorilor unei casete text

Atunci când inseraţi o casetă de text într-o prezentare Microsoft PowerPoint, aceasta va avea în mod automat un fundal transparent. La un diapozitiv cadru care are deja un fundal, puteţi vedea în continuare ceea ce se află în spatele casetei de text. Dacă doriţi să modificaţi culoarea fundalului casetei de text, urmaţi instrucţiunile de mai jos.

 1. Deschideţi un fişier pe care l-aţi creat deja şi care conţine o casetă de text la care doriţi să adăugaţi culoare.
 2. Folosiţi mouse-ul şi faceţi clic pe frontiera casetei de text pentru a o selecta. Puteţi să spuneţi că este selectată când vedeţi un chenar gros gri în jurul casetei de text.
 3. Faceţi clic dreapta pe caseta de text şi selectaţi "Format Text Box" pentru a deschide caseta de dialog "Format Text Box".
 4. Click pe meniul drop-down pentru "color" din secţiunea "Fill" a casetei de dialog "Format Text Box" pentru a selecta culoarea pe care doriţi să o aplicaţi în caseta de text selectată.
 5. Stabiliţi o transparenţă pentru căsuţa de text prin folosirea mouse-ului pentru a muta cursorul "Transparency" sau utilizând tastatura pentru a tasta un procent de transparenţă în dreapta cursorului.

 6. Faceţi clic pe butonul "OK" pentru a închide caseta de dialog "Format Text Box" şi pentru a se colora caseta de text cu culoarea pe care aţi specificat-o.

Cum se desenează conturul unei casete de text în PowerPoint?

 1. Faceţi clic cu mouse-ul pe caseta de text pentru a o selecta. Puteţi să spuneţi că este selectată când aceasta are o frontieră gri în jurul ei.
 2. Faceţi clic dreapta pe caseta de text şi selectaţi "Format Text Box" pentru a deschide caseta de dialog "Format Text Box".
 3. Alegeţi o culoare pentru frontiera dvs. din meniul "Color" aflat în secţiunea "Line" a casetei de dialog "Format Text Box".
 4. Schimbarea stilului liniei se face folosind meniurile drop down "Style" şi "Dashed".
  Setaţi grosimea liniei prin utilizarea săgeţilor sau a tastaturii pentru a introduce o valoare pentru grosime, în caseta de text "Weight" din secţiunea "Line" a ferestrei "Format Text Box".

 5. Faceţi clic pe butonul "OK" pentru a închide caseta de dialog "Format Text Box" şi pentru a aplica noua frontieră casetei de text selectate.Copyright © 2010 Competenţe Digitale