Prezentări


Modificarea poziţiei şi aspectului unui obiect grafic - mutarea, mărime, culoare, umbriri

Stabilirea culorii, grosimii şi stilului unei linii

Când lucraţi cu linii sau orice altă formă pe care le-aţi creat utilizând instrumentele de pe bara de instrumente Desen, aveţi posibilitatea să selectaţi linia sau obiectul pe care doriţi să-l modificaţi şi să efectuaţi una din următoarele operaţii:

Pentru a schimba culoarea unei linii sau a unui conector

Pe bara de instrumente Desen, faceţi clic pe săgeata de lângă Culoare linie. Pentru a schimba culoarea în culoare implicită, faceţi clic pe Automatic. Pentru a trece la o altă culoare, faceţi clic pe una dintre culorile aflate sub culoarea automată.

Pentru a schimba într-o culoare care nu este afişată, faceţi clic pe More Line Colors. Faceţi clic pe culoarea pe care o doriţi în pagina Standard sau faceţi clic pe pagina Custom pentru a amesteca propria culoare, apoi faceţi clic pe OK.

 

Pentru a schimba grosimea unei linii

În bara de instrumente Desen, faceţi clic pe Line Weight . Faceţi clic pe tipul de linie dorit sau pe More Lines pentru a alege alte tipuri de linii.

Pentru a schimba tipul de linie punctată

În bara de instrumente Desen, faceţi clic pe Dash Style . Faceţi clic pe stilul dorit.

Formatarea liniilor cu AutoShape

Un alt mod de a modifica linii şi conectori este de a selecta forma pe diapozitiv şi apoi din meniul Format, alegeţi opţiunea AutoShape. Va apărea caseta de dialog Format AutoShape. De aici, puteţi modifica culoarea, transparenţa, stilul şi grosimea liniei, puteţi adăuga săgeţi la capetele liniei, puteţi stabili mărimea liniei şi poziţia în cadrul diapozitivului.Copyright © 2010 Competenţe Digitale