Express managed e-mail security

Servicii IBM de securitate a datelor pentru protecţia mesageriei

Prima linie de apărare împotriva atacurilor prin e-mail, înainte ca acestea să afecteze reţeaua

În lumea conectată în care trăim, e-mail-ul este, fără îndoială, un instrument de afaceri esenţial. Din păcate însă, el reprezintă şi o ameninţare serioasă asupra securităţii. E-mail-ul poate transporta viruşi, spam, imagini neadecvate şi alt conţinut nociv care pot compromite serios activitatea unei firme - influenţând productivitatea angajaţilor şi reprezentând un risc potenţial pentru întreaga organizaţie.

Pentru soluţionarea acestor probleme, IBM a creat soluţia Express managed e-mail security, care contribuie la reducerea riscurilor inerente ale comunicării prin e-mail. Soluţia conţine un pachet complet de servicii care scanează şi monitorizează e-mail-urile din internet înainte ca acestea să ajungă în reţea, protejând astfel e-mail-ul companiei de conţinut nociv şi distructiv.

Express managed e-mail security oferă patru module opţionale care interceptează şi restricţionează transferul e-mail-urilor care conţin viruşi, spam, imagini neadecvate şi alt fel de conţinut nedorit. Folosind tehnologia MessageLabs, lider mondial în domeniul serviciilor administrate de securitate a e-mail-urilor, acest serviciu administrat al IBM a fost conceput pentru a oferi o protecţie îmbunătăţită şi un răspuns mai rapid la atacurile tot mai numeroase asupra organizaţiilor, la un preţ foarte accesibil.

 • Soluţia a fost concepută pentru a:
  • Asigura utilizatorilor de e-mail un inbox mai curat, fără viruşi, spam sau alt conţinut nedorit
  • Păstra în carantină, în afara reţelei, atacurile venite prin e-mail
  • Asigura un cost total de proprietate (TCO) scăzut şi costuri predictibile bazate pe numărul utilizatorilor de e-mail dintr-o companie
  • Nu avea nevoie de hardware şi software suplimentare, personal IT dedicat sau eforturi de întreţinere complexe
  • Fi simplu de instalat, configurat şi administrat
  • Asigura service şi asistenţă 24x7x365 în întreaga lume cu monitorizarea atacurilor şi răspuns adecvat
  • Asigura protecţie în timp real la atacurile viruşilor
  • Îmbunătăţi productivitatea angajaţilor
  • Se putea dezvolta odată cu evoluţia cerinţelor unei organizaţii
  • Combate atacurile dinamice, din ce în ce mai complexe, prin actualizări continue folosind inteligenţa artificială şi motoare de auto-învăţare
  • Funcţiona cu orice tip de sistem de e-mail
 • Crearea primei linii de apărare

Serviciile Express managed e-mail security fac parte din portofoliul de soluţii IBM Express AdvantageTM, creat special pentru a ajuta organizaţiile în ascensiune să facă faţă provocărilor lumii "on demand". Acest serviciu se bazează pe cea mai avansată tehnologie existentă şi pe o infrastructură globală puternică, flexibilă, sigură, care acţionează ca o primă linie de apărare prin scanarea e-mail-urilor şi îndepărtarea ameninţărilor asupra reţelei

 • Gestionarea costurilor şi complexităţii IT

Soluţia Express managed e-mail security este disponibilă la un preţ deosebit de competitiv prin intermediul partenerilor de afaceri IBM locali. Deoarece nu necesită achiziţia şi instalarea de produse hardware şi software suplimentare, companiile nu trebuie să facă eforturi bugetare substanţiale, iar opţiunile de securitate alese devin funcţionale imediat, instalarea fiind foarte simplă. Componentele de securitate disponibile sunt: anti-virus, anti-spam, control al imaginilor şi control al conţinutului.

Costurile de subscriere depind de opţiunile selectate şi de numărul de utilizatori, fiecare modul selectat incluzând şi suport IBM Help Desk. Odată cu creşterea nevoilor organizaţiei, pot fi adăugate rapid resursele suplimentare necesare.

Mai mult, deoarece serviciile sunt asigurate non-stop de IBM - un furnizor puternic şi de încredere - organizaţiile îşi pot folosi resursele pentru îndeplinirea activităţilor de bază, riscurile fiind limitate.

Solutie pentru administrarea securitatii e-mail-urilor

Dell şi Symantec au eleborat un pachet format din echipamente şi aplicaţii care să controleze, să arhiveze şi să administreze într-un mod sigur mediile Microsoft Exchange din companiile mici şi mijlocii.

Dell Secure Exchange constă din servere PowerEdge, sisteme de stocare PowerVault şi aplicaţiile Symantec Mail Security 8200, Symantec Mail Security pentru Microsoft Exchange, Symantec Enterprise Vault şi Backup Exec.

Produsul, care poate efectua scanări anti-virus ale e-mailurilor, are şi capabilitatea de a arhiva şi de a recupera mesaje. Acestea sunt arhivate pe sistemele de stocare şi protejate de Backup Exec.

Pachetul este destinat companiilor care au între 500 şi 2000 de adrese de e-mail. Preţul pentru un astfel de produs începe de la 54 700 de dolari.

Sursa: IDG

 

 
Copyright © 2010 Competenţe Digitale