PORTAL

Ce este un portal?

Un site folosit pe post de uşă de intrare în Internet sau ca punct de plecare/agregare a multor altor siteuri şi servicii online (de la informaţii utile, chat, email până la shopping şi linkuri).

Un site de web care oferă o gamă largă de servicii şi resurse, precum email, forum, motoare de căutare şi magazine virtuale. De exemplu www.edemocratie.ro este considerat un portal resurse de e-democraţie şi guvernare electronică în România.

Un portal de calitate este un portal care se află printre cele mai bune portaluri. Portalurile de calitate se pot propune după următoarele criterii:

Acesta trebuie să fie:

•  Util . Portalurile care sunt despre un subiect restrâns sunt mai puţin folositoare deoarece se bazează doar pe acel subiect. Un portal de calitate este un portal ce conţine un domeniu major.

Atractiv . Estetica portalului trebuie să fie una plăcută. Culorile trebuie să fie în ton cu conţinutul acestuia, de asemenea trebuie să nu conţină probleme de formatare. Numărul legăturilor roşii este limitat. Introducerile din articole şi biografii introduse în portal nu trebuie să depăşească 200 de cuvinte.

•  Bine întreţinut . Este actualizat portalul dacă apar evenimente sau fenomene noi în domeniul acestuia însă acestea nu trebuie să conţină domenii ce se actualizează pe o perioadă scurtă de timp.

Care este diferenţa dintre un site static şi un portal?

Un site static este alcătuit din pagini statice şi elemente grafice. Este simplist, se încarcă rapid şi este mai ieftin. Un portal pe de altă parte oferă mult mai multe opţiuni: motor de căutare, statistici, backend de administrare, forum de discuţii, formulare online, chat şi alte lucruri care pot anima prezenţa pe web.
Copyright © 2010 Competenţe Digitale