computer

23.06.2023

Închiderea unei aplicaţii care nu răspunde

Pentru a ├«nchide for╚Ťat o aplica╚Ťie care nu r─âspunde comenzilor primite de la tastatur─â sau mouse, executa╚Ťi click dreapta pe o zon─â liber─â din Taskbar ╚Öi alege╚Ťi op╚Ťiunea Task Manager (Manager activit─â╚Ťi).

├Än fereastra Task Manager, eticheta Processes (Procese), sunt afi╚Öate aplica╚Ťiile ce ruleaz─â ├«n momentul respectiv pe calculator, precum ╚Öi procentul de resurse utilizat de fiecare aplica╚Ťie din procesor, memorie, hard disk ╚Öi re╚Ťea. Programele care utilizeaz─â un procent mare de resurse pot bloca sistemul de calcul. Task Manager utilizeaz─â diverse nuan╚Ťe de culori, de la galben deschis spre portocaliu ├«nchis, pentru a eviden╚Ťia procesele cu cel mai mare consum de resurse.

Pentru ├«nchiderea unei aplica╚Ťii care nu mai r─âspunde comenzilor sau care consum─â un procent ridicat de resurse, se selecteaz─â aplica╚Ťia ╚Öi se apas─â butonul End Task din partea inferioar─â a ferestrei sau se execut─â click dreapta pe aplica╚Ťie ╚Öi se alege comanda End Task din meniul contextual.

Fereastra Task Manager se poate deschide ╚Öi cu ajutorul combina╚Ťiilor de taste Ctrl+Shift+Esc sau Ctrl+Alt+Delete.Copyright © 2010 Competenţe Digitale