logoCe este MySQL?

MySQL este un limbaj specializat pentru gestiunea bazelor de date relaționale pe Internet.

Modelul relațional de baze de date, reprezintă cel mai utilizat model de stocare a datelor, în care datele sunt organizate sub formă de tabele între care există diverse legături.

Bazele de date pe Internet sunt folosite pentru:

  • Aplicații de contorizare a numărului de vizitatori
  • Comerț electronic
  • Votul electronic
  • Aplicații de comunicare

SQL - Structured Query Language este un limbaj standard care permite crearea și utilizarea bazelor de date relaționale. El este implementat de o mulțime de SGBD-uri consacrate, cum ar fi: Microsoft Access, Oracle, MySQL, etc.

Sistemele de gestiune a bazelor de date, abreviat SGBD, reprezintă totalitatea programelor utilizate pentru crearea, interogarea și întreținerea unei baze de date.

Apache este un server web open-source (codul sursă este disponibil gratuit și oricine poate aduce modificări server-ului pentru a îndeplini nevoi speciale).

Un server este un program de aplicație care furnizează servicii altor aplicații (numite aplicații client), aflate pe același calculator sau pe calculatoare diferite.

XAMPP este cel mai popular mediu de dezvoltare PHP și conține pe lângă MySQL și PHP și server-ul Apache, dar și Perl.

Numele vine de la inițialele acestor componente: X este pentru multi-platformă (deoarece XAMPP funcționează pe multe sisteme operative), A de la Apache, M de la MySQL, Pde la PHP și P de la Perl.


The ladybug and the snake
Use the left arrow and the right arrow to maneuver the ladybug!Copyright © 2016 Kalytheo