Interfaţa editoarelor HTML

google_sites.pdf

Notepad

Microsoft Notepad (popular MS Notepad sau simplu Notepad) este un editor simplu de text, inclus în sistemul de operare Windows de la Microsoft, începând din 1985 cu Windows 1.0 Are puţine funcţii pentru formatarea textului, fiind un editor de text în clar, dar poate lucra cu caractere ASCII, ISO şi/sau Unicode). Extensia implicită de stocare a fişierelor create cu Notepad este .txt. Textul în clar pe care îl foloseşte îl face să fie un editor cu fişiere suportate pe toate sistemele de operare, deoarece nu are nevoie de reformatarea textului la deschidere.Dreamweaver

Macromedia Dreamweaver este o unealtă destinată creatorilor de pagini web. Dreamweaver a fost creat de Macromedia (acum Adobe Systems) şi momentan a ajuns la versiunea 10. Primele versiuni ale produsului serveau doar ca simple editoare HTML de tipul WYSIWYG dar în versiunile recente au fost implementate funcţii de editare avansate şi support pentru alte tehnologii web cum ar fi CSS, JavaScript etc.

Dreamweaver s-a bucurat de un larg succes încă de la sfârşitul anilor '90 şi momentan deţine aproximativ 80% din piaţa editoarelor HTML. Produsul poate fi rulat pe variate platforme software: Mac, Windows, dar suportă în acelaşi timp şi platforme UNIX cu ajutorul unor emulatoare software, cum ar fi Wine.

Ca orice alt editor WYSIWYG, Dreamweaver poate ascunde detaliile de implementare a paginilor HTML, făcând astfel posibilă crearea cu uşurinţă a paginilor web de către utilizatorii neexperimentaţi. (sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Dreamweaver)

(pentru detalii click aici)

Front Page

Microsoft Frontpage este un program de editare HTML, produs de Microsoft care a făcut parte din grupa de programe Microsoft Office din 1997 până în 2006, începând cu decembrie 2006 a fost înlocuit cu Microsoft Expression Web Designer. (sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Frontpage)Home Site

HomeSite este un editor HTML şi aparţine companiei Adobe Systems. HomeSite este un editor HTML de tipul WYSIWYG precum FrontPage şi Macromedia Dreamweaver. Produsul poate fi rulat pe platforma software Windows.

AceHTML

AceHTML Pro este o soluţie performantă pentru crearea şi administrarea de site-uri Web cu maximum de eficienţă şi productivitate. Dispune de o gamă extinsă de instrumente, ideale pentru creaţie Web. Disponibil pentru: Windows 2000/XP/Vista/7.